Kumla – Arboga 5 – 1

Om den matchen har vi inte fått så mycket information förutom att Richard tyckte att ”vi (Kumla) spelade jättedåligt” och ”det var en klapprutten domare”.

Kumla – Färjestad 0 – 8

Kumla hade fått informationen att de skulle möta F-stads 99:or och samtidigt hade Färjestad fått informationen att de skulle möta Kumlas 98:or. Nu blev det Kumlas 99:or mot F-stads 98:or.

Rapport från Tommy:

”Färjestad vann (naturligtvis) med 8-0 (skottstatistik 78-4). Som siffrorna visar så spelades matchen huvudsakligen i Kumlas försvarszon. Utan bra målvaktsspel från våra två målvakter och bra försvarsspel så hade resultatet lätt blivit tvåsiffrigt. F-stads spelare var mycket duktiga på skridskor, snabba och starka kombinerat med ett snabbt passningsspel där man genom sitt rörliga spel alltid hade någon/några fri(-a) spelare att passa till. Jag kan tänka mig att F-stad, som trodde de skulle möta Kumlas 98:or, hade tagit ut ett bra lag eftersom de vet att Kumlas 98: or är ett mycket bra lag. Om så är fallet så står sig ju resultatet ännu bättre. Som sagt det skulle kunna ha blivit en tvåsiffrig förlust.

Som vanligt gjorde Richard en gedigen insats även om han var med på några baklängesmål (några i power-play). Tyvärr är det ju så att när vi möter sådana här starka lag så finns det ju några spelare i Kumla som inte alls hänger med. Även Richard blev ju frånåkt ibland men han kom tillbaka och många gånger själv reda ut situationer. Men som sagt, F-stad var i princip alltid först på pucken, vilket ju också framgår av sifferstatistiken.”

Nästa veckoslut är det hemmamatch mot Köping på lördagen och bortamatch mot Nor för Kumla.