Richard har spelat en hel del i helgen.

Pappa rapporterar: På ”lördagshockeyn” så mötte Kumla på hemma Surahammar. Resultatet blev 10-0 (5-0, 4-0, 1-0) och skottstatistiken visade 35-11. Första målet gjordes 25 sekunder in på matchen så det blev en ”smakstart” för Kumla. Kumla hade sitt vanliga lag med ett tillskott av två Kumla 98:or och var överlägsna mest hela tiden även om Sura spottade upp sig något i andra och tredje perioden. Som vanligt gjorde Richard en stabil insats även om han inte fanns med i mål-/assiststatistiken. Dock fick en utvisning som han själv sa var korrekt smiley för hans klubba hade tydligen på något sätt fastnat i motståndaren så det blev en hooking.

I söndag var det uppstigning kl 06.00 för att med buss ta laget till Sunne där Kumla/Hallsberg mötte en kombination Sunne/Arvika i U15-serien. Motståndarlaget var mycket bra; snabba på skrillorna, bra passningsspel och starka i närkamperna. Resultatet blev därefter 8-0 (3-0, 3-0, 2-0) och skottstatistiken talar sitt tydliga språk 46-16. Tyvärr råkade en spelare i vårt lag ut för ett rent överfall. Något hände tydligen bakom vårt mål och när spelarna tog sig ut från den positionen så slog motståndaren till med klubben (full sving) i magen på vår spelare så han sjönk ihop och när han låg på isen så kastade sig motståndaren över honom och skulle börja puckla på men som tur var såg domarna vad som hände så de kunde skilja dem åt. Sunne/Arvikaspelaren fick lämna isen och spel var slut för hans del. ”Vår” spelare hämtade sig och kunde sedan fortsätta spela vilket var tur i oturen. När vi träffade Richard efteråt så berättade han att tränarna för motståndarlaget inte var förvånade över incidenten och domarna hade visst varnat spelaren innan matchen att om han ”gjorde något fult” så skulle han få lämna isen. Det verkade alltså som det var en ”bråkstake” med okontrollerat humör som såväl tränare som domare kände till.

Matchen dominerades helt av Sunne/Arvika men som i tidigare matcher så kunde det ha gått ännu värre utan ett bra målvakts- och försvarsspel. Vi hade med några ”inlånade” 98:or i vårt lag medan motståndarna hade en 97:a (målvakten), en 99:a och resten 98:or. Det är ju bara att konstatera att i U15-serien så går det mycket snabbare, bättre passningsspel, längre räckvidd med klubban och är starkare i närkamperna (kraftigare tacklingar, kan lyfta motståndarklubbor lättare och får lättare med sig pucken).

Återigen så gjorde Richard en habil insats utan att synas i något protokoll. Han tycker själv att dessa matcher är roliga (även om de förlorar) för han får mycket att göra jämfört ex-vis med matchen i lördags mot Sura.

Nästa helg är det dags att möta Arboga (U14) borta på lördagen för att sedan på söndagen möta Färjestad (U15) hemma, vilket kan bli riktigt tufft.