I torsdags spelade Hugo med U15-laget som vann med 5 – 2 mot Örebro! Bofors gjorde första målet efter 13 sekunder. Det gick lite fort och för bra för BIK så i andra perioden började Örebro att komma tillbaka men i tredje startade Bofors igen som de skulle och det var aldrig någon tvekan om vem som skulle vinna.

Hugo är faktiskt bland de mindre i U15, både bland med- och motspelare (ok för Wille då). Han hade det rätt tufft. Kunde inte köra på med sitt fysiska spel men lärde sig snabbt och spelade istället väldigt smart. Fick en riktig tryckare vid ett tillfälle som nog kostade en del självbehärskning för att inte visa att det gjorde ont, men han fick Örebroaren utvisad! Hugo spelade i den renodlade kedjan från 99-laget. De skötte sig klanderfritt. Hugo gjorde ett mål på egen hand. Hugo lyckades också med att skaffa sig en utvisning för en regelöverträdelse som jag aldrig sett en hockeyspelare bli utvisad för tidigare.

Hugos klubba gick av när han sköt, i vänsterbacksposition. Han vänder sig om för att åka och byta, eller få en ny klubba. Dommaren blåser, två minuter. Hugo skulle släppt klubban omedelbart. Utvisad för farligt spel. Att Örebroarna i varje situation framför eget mål, och i andra situationer också, viftat i ansiktet på Boforsarna med knytnävar, crosscheckat i ryggen m m är inte så allvarligt tydligen!

Nästa match?