En lång härlig rapport om dagens Kumla-match från Tommy:

”Hej på er!

Här lite info från dagens möte mellan Kumla – Örebro. Kumla vann med 5-1 (1-0; 3-1; 1-0). Skottstatistiken visar 34 (Kumla) mot 25 (12-6; 9-7; 13-12). Det var en mycket bra match med högt, fartfyllt tempo hela tiden. Kumla hade bara totalt 14 spelare så det blev täta byten. Det kan nämnas att Anton J inte var med så grabbarna fick sköta målskottningen själv. En som klev fram och spelade mycket bra var Johan S som gjorde några mål varav något/några var utan assist, dvs han plockade upp pucken i egen zon och gjorde genomåkningar och även mål. Richard gjorde nog sin bästa match i år. Han borde fått en andra assist men det noterades inte. Det var ett skott på mål som två andra ”hanterade”. Han uppträdde resolut som back och gjorde många bra ingripande som förhindrade baklängesmål och han gjorde också fler bra uppspel till kedjan. Vid ett tillfälle lyfte han upp pucken och fick iväg den till en kedjespelare som stod helt fri på blå linje och han började köra ensam mot målet men det visade sig någon annan i kedjan inte hade tid att låta puckhållaren köra över blå linje först så det blev dömt offside. Tråkigt!

Matchen var även mycket juste även om det förekom några utvisningar. Men tyvärr blev det ganska tjurigt i 3:e perioden från Örebros sida. Dels fick målvakten ett utbrott för han tyckte att Kumlaspelarna var där och slog på honom (inte helt sant från publikhåll), dels var Örebros tränare på och hackade på domarna för jag vet inte vad. Å andra sidan var det samma tränare som i vår match på Trängen mot Örebro tidigare i år av domaren blev avvisad från båset och var tvungen lämna laget så han har nog fått en ”etikett” på sig som ”ständigt klagande”.

Hursomhelst så var det en bra match och jag tror (och det var flera Kumlaföräldrar som trodde sig veta) att man från Örebros sida hade med sig några (flera) av sina duktigaste spelare. Som sagt våra killar spelade bra och åkte skridskor hela tiden och dessutom var de ”på pucken” hela tiden så motståndarna fick aldrig vara i fred och bygga upp anfall. Som skottstatistiken visar så var det också två bra målvakter på isen och i första perioden var det egentligen en ”strid” mellan dessa två målvakter.

I eftersnacket så var omdömet mycket gott medan man däremot såg fram mot Västerås på söndag med en viss bävan. Det är tydligen så att de spelar mycket ruffigt, vilket i olyckliga fall kan leda till skador. Det lär också vara så att Västerås är anmälda till Örebro Läns Hockeyförbund för just ojuste spel. Så vi får väl se vad som händer. Det är nedsläpp kl 12.30.

Hjärtliga hälsningar

Er ”tillförlitlige”? hockeykommentator

Tommy”