Tommy rapporterar: Kumla vann över Surahammar med 8-5. Det var en tuff match med stora och snabba motståndare. Sura hade 9 st 98:or och 3 st 99:or. Deras storlek (och kanske även en del ”övervåld” gjorde att en Kumlaspelare fick lämna isen efter att ha fått en tackling. I de sista matchsekunderna blev en annan Kumlaspelare så hårt tacklad vid sargen att det var först efter ett tag han kunde resa sig och gå av isen. När vi sedan stod och väntade på att Richard skulle bli klar fick vi veta att man väntade på ambulansen som skulle hämta honom för han klagade väldigt mycket över ryggont. Vi får hoppas att det trots allt kommer att gå bra.

Richard var inte själv helt nöjd med dagens insats och jag kan väl hålla med om att jag sett honom göra bättre matcher. Jag tror att vetskapen om att möte större och äldre killar gör en lite försiktig och av-(und)vikande. Richard spelade inte dåligt utan gjorde flera ingripanden och bra passningar framåt men dels blev han frånåkt (det gick fort ibland) och dels gick han inte på som han brukar. En annan faktor som jag också tror påverkade var att inte fick spela i par med Edwin som han brukar.

Hursomhelst grabbarna vann och de ledde hela tiden även om Surahammar också fyllde på så det var egentligen aldrig givet hur det skulle gå till slut. I 3:e perioden gjorde Kumla 2 mål på de första 43 sekunderna och det bidrog säkert till slutresultatet.

Nästa söndag möter Kumla Örebro och då får vi se hur det går i detta ”derby”.

smiley Hoppas det gick bra för grabben och att det går bra för laget mot Örebrosmiley