Hugo och BIK Karlskoga har varit i Färjestad och fått stryk med 6 – 3. Färjestad är ett bra lag så resultatet var inte så orättvist. Men som jag skrev om FBK när de vari i Nobelhallen tidigare denna säsong – vilket grinigt surt och fult lag FBK är. Onödigt! Men som ledarna agerar är det inte konstigt att spelarna är som de är.

BIK inledde trevande och släppt upp FBK till en 3 – 0 ledning. Efter FBK:s rätt så fula och griniga spel tände BIK:arna till och började kämpa. 3 – 1 målet kom strax före första periodens slut. BIK fortsatta att kämpa direkt i andra perioden och gick på kort tid upp till 3 – 3. Hugo gjorde 3 – 2 målet. Men strax efter BIK:s 3 – 3 mål gjorde en av BIK:s spelare en totalmissblunderkaoskatastrof passning i egen zon och 4 – 3 var ett faktum. Efter det orkade inte BIK komma igen. Synd då FBK var i gungning efter kvitteringen. Om BIK hade orkat kämpa på och det oturliga 4 – 3 målet inte kommit kanske-eventuellt-möjligtvis matchen hade slutet på annat sätt.

Härligt att se att det finns ett sådant go i grabbarna. Tråkigt att det ska ta sådan tid innan hela laget startar. 3 – 0 på FBK är ett lite för stort handikapp.

Jag har för det mesta sagt att man inte ska klaga på domarna men, nu ska jag klaga på domarna! Det tre i dagens match var dåliga! Bäst på att utnyttja de dåliga domarna var tyvärr FBK. En händelse från matchen: Hugo blev utvisad för ruffing tillsammans med en FBK:are. BIK hade redan en spelare utvisad då. Hugos utvisning kvittades. När klockan, som bara fungerade till hälften, visade att Hugos straff var avklarat öppnas båsdörren och Hugo kliver in på isen. Domaren blåser ”BIK har för många spelare på isen”. Hmm, är inte det sekretariatet som ska hålla kolla på när spelaren ska in på isen? Efter en viss diskussion bestämmer sig domaren för att inte visa ut någon BIK:are! Nedsläpp och fortsatt spel bara. Han var resonabel och väldigt diskutable domaren. Ett mål snackade FBK sig till, efter att de kört över Max (målvakten i BIK).

När det gäller offside vill jag påpeka för domaren att det är i fotboll offsiden upphör när en motståndare stör till bollen. I hockey är det den blå linjen som gäller!

En kul sak hände i alla fall där jag tyckte domaren var cooool. Den lille 10:an i FBK skulle bli utvisade. Han var inte överens med domaren. I takt med att han kastade handskar, slog med klubban, trätade på domaren, lade domaren bara till domartecken efter tecken tills båda händer satt i sidan på domaren, Matchstraff!!

Jag trodde att hetast i familjen var Niklas, men farmor var med idag! När Hugo fick sig en redig propp ställde hon sig nästan upp och skrek: ”Så där får ni inte göra med min Hugo!”

Nästa gång tar vi FBK!!