En väldigt intressant matchrapport från hockeypappa-Tommy:

”Det var en bra match som böljade fram och tillbaks. Richard gjorde en riktigt bra match och spelade bra i samtliga tre perioder. Hans kompis Edwin var ju inte med idag heller så lite överdrivet så var Richard lagets ende back. De övriga fem som hade en backposition funkade inte så bra utom när det gällde att lägga pucken till motståndarna. I slutet av 3:e perioden stod det 5-4 till Kumla och i det läget så ”beordrade” tränaren att Anton (som var center) och Richard skulle byta plats för att ge Anton möjlighet till skott på mål. Richards uppgift var att stå framför målvakten och skymma honom för skott men samtidigt kunna peta in eventuella returer. Det tog inte lång tid förrän just detta scenario inträffade, dvs Anton sköt från blå linje och Richard petade in pucken. Domaren gjorde målgesten men tog sedan tillbaka domslutet och en Köpingspelare blev istället utvisad. Efter matchen fick vi veta att utvisningsblåsningen hade kommit bråkdelen av en sekund tidigare än målet. En stund senare upprepades dock samma situation igen och då blev Richards mål godkänt och därmed fastställdes matchresultatet till 6-4 till Kumla. Utöver målet gjorde Richard också ett par bra brytningar och även flera bra uppspel.

Nåväl det var en spännande match och resultatmässigt så följde man varandra hela tiden även om Köping vid ett tillfälle ledde med 4-2.

Mycket subjektivt sett så var det kul att se att Richard fungerade bra både som back och forward och det kanske gör att lagledningen låter Richard får spela samma roll lite oftare framöver. Eftersom Richard är ganska stadig på skridskorna så hade ju motståndarna lite svårt att knuffa bort honom från målet vilket gjorde att det nog blev ganska irriterande för motståndarnas försvar – målvakten inkluderad.”