Vi (lag Öst) börjar mot Väst, som blir en munsbit. Vi pressar ned dem i deras zon i stort sett hela matchen. Tror att de inte har mer än kanske 10 korta anfall på hela matchen. Vi slappnar av lite efter 4 eller 5-0 så de får ett tröst mål, men ganska enkel vinst. Hugo fick nya lekkamrater, Jocke Johansson från Bofors och Daniel någonting från Hammarö, och de funkade utmärkt från första nedsläpp. De driver hela laget och gör 4!! av Öst:s mål. Hugo har ett ass men spelar puck och skapar ytor för sina medspelare.

Nästa match: lag Norr. Vi tror att det skall bli svårare. De har en hel del Forshagaspelare och slår lag Syd. De tar även ledningen i matchen tämligen omgående, det enda mål Max släpper in, men sen är det bara öst. Vi gör 6 raka mål och spela strålande hockey. Hugo gör 2-1 på ett distinkt direktskott, fri i slottet. Får även en hakningsutvisning men när Höjer och Frippa (för dagen på läktaren) skriker bra Hugo, så är den nog OK smiley

Nästa match: lag Syd (Färjestad och Skåre). Att Färjestad är stora i Värmland det visste jag men detta…. Det spelar i sina egna tröjor (vi andra för låna ihop lite) spela i samma färg, alla andra får byta. Vi bytte även bort den förträffliga domaren vi haft i de två första matcherna som var den bäste jag sett. Fin fingertopps känsla och instruerade sina unga linjemän förträffligt. Nu börjar det tufft. 0-1 ganska omgående, men vi lyckas få in 1-1 genom en snygg soloprestation av Lukas Stålberg. Det står och väger så in i andra perioden. Vi spela hockey de spelar… ja inte vet jag, hakar, slår, tacklar med höga händer. Hugo får ett yxhugg i ryggen framför domaren som blundar. Men vi viker inte ned oss trots många utvisningar utan kämpar till oss en vinst med 5-1. Hugo tar en irritationsutvisning, men mycket mera stryk och puckvinster som gör honom ovärderlig för laget i en sån här match.

Slut summering: Idag var Lag Öst bäst och i lag Öst var Hugos kedja bäst. Alltså är Hugo en av de tre bästa -99 spelarna i Värmland idag (skämt förstår ni va).

Tack Niklas får den långa och utförliga rapporten!