Saxat ur Simon Banks krönika efter matchen Barcelona – Milan 2 – 2:

”En flytsäker flotte kan ta sig precis lika långt som en lyxyacht med hål i skrovet.

Det sägs att Gerd Müller i en av sina matcher med Bayern München hade bollen i totalt fyra sekunder, och använde dem till att göra tre mål. Den här kvällen satt vi och svettades in natten i ett svettigt Katalonien, och efter vägde Milans fem sekunder precis lika mycket som mästarnas 90 minuter.

Barcelona hade 22–6 i avslut, 69–31 i bollinnehav. I första halvlek slog Xavi 71 lyckade passningar, medan hela Milan slog 69.

Utklassning? Ja, herregud. Men i ett slagsmål vinner inte den som slår mest, utan den som står sist. Den här hösten är Barcelona fortfarande ett lag som matar in slag efter slag, men de har en käke av maräng.

Sergio Busquets är en vital del av Barcelonas mittfältsspel, men i går kunde alla se hur förnedrad han blev som mittback. Den fine, taktiskt dyslektiske Pato sprang rakt igenom honom efter tjugo sekunder och gjorde mål, och en bit in på första halvlek fick Barça korrigera hela sin uppställning……………”