Var är Hugo? Han med huvudet på sne`?

Auktionerar ut hockeytröjor till förmån för Tobiasstiftelsen

Elfte upplagan av hockeycupen Magnus Sjökvist memorial avgörs 18 december. Cupen spelas varje år och hela behållningen går till Tobiasstiftelsen, som forskar kring blodsjukdomar.

Förra årets cup gav 35 000 kronor till stiftelsen och i år hoppas arrangörerna på lika mycket eller mer. De auktionerar ut signerade hockeytröjor och hoppas det ska ge en rejäl slant.

Fem lag deltar i cupen lördagen 18 december; Bofors, Färjestad, Kumla, Mariestad och Hammarö. Alla möter alla och det lag som toppar tabellen på kvällen vinner. Matcherna är två

Det är alltid U12-laget som får arrangera cupen i Bofors IK:s organisation. Arrangörsskapet skiftar från år till år således.

Jagar sponsorer

– Ingenting ska kosta den där dagen, så mycket som möjligt ska tillfalla Tobiasstiftelsen, säger Niklas Höglund, en av föräldrarna i 99-laget. Grabbarna ska göra sitt på isen och vi föräldrar bredvid. Ett lagarbete både på och utanför plan.

– Från och med nu är också en auktion igång på ett antal signerade hockeytröjor. Hittills har vi Färjestad, HV, Modo och Malmö och vi vet att Brynäs är på ingång och vi tror att det ska bli sju tröjor till slut. Dessutom auktionerar vi ut en specialdesignad klubba från fjolårets utematch mellan Frölunda och Färjestad. Den är också signerad, av Johan Andersson som då spelade i Färjestad och använde klubban.

Inget domararvode

– Alla pengar går till Tobiasstiftelsen. Pengar kommer också från att domarna inte tar något arvode och vi jagar sponsorer som kan bjuda på mat och dricka. Ännu har vi inte bestämt om vi ska ta inträde eller om vi ska ställa ut hinkar för frivilligt inträde. Det borde bli en del folk, fem lag, 25 spelare i varje och två föräldrar på varje. Det blir en del folk och vi hoppas kunna få in minst 25 000 kronor på det här, slutar Niklas Höglund.

För den som är intresserad av att bjuda på hockeyprylarna är det bara att gå in på Bofors IK Ungdoms hemsida och leta sig fram till 99-lagets sida.

Magnus Sjökvist, som cupen är tillägnad, avled efter att ha drabbats av leukemi. Cupen har spelats tio gånger hittills och all behållning har i alla år tillfallit Tobiasstiftelsen.