Det var lite oroligt ett tag i dag på Kryssvägen. Igår när vi gick och lade oss var Findus som han brukar. Åt gott och snurrade runt. I morse hittade matte honom i källaren liggandes i tv-soffan. Väldigt ovanligt. Det visade sig att när matte ställde ner Findus på golvet så firrade han till och kunde knappt gå. Han orkade inte hoppa upp i överslafen på våningssängen där han brukar tillbringa en del av förmiddagen vanligtvis. Han uppförde sig helvirrigt och konstigt över huvudtaget, verkade yr. Matte ringde till veterinären som tycket att vi skulle komma med honom så snart det gick så 14:30 hade Findus tid hos veterinären. Snälla kattmormor kom och skjutsade. Det visade sig att Findus troligtvis hade fått en liten propp. Veterinären undersökte hela katten och för att vara 105 år är han väldigt frisk! Som alla gamla gubbar ska han få lite piller som ska underlätta för honom framöver. Detta måste ju bevisa att matte haft fel hela tiden. Findus har en hjärna.

Nu verkar Findus må bra igen. Ligger här bredvid matte och snusar och sover.