Torsdag den 13 maj spelade KB borta mot Sporten på Stråplan. En prestigematch lagen emellan (eller är det prestige mest för ledarna?) mer än halva hockeylaget spelar i Sporten och hockeyledarna är också ledare i Sporten-fotbollen.

Matchen inleddes på ett strålande sätt av mittbacken och lagkaptenen Adam Lambertsson med ett fint volley/långskott/inlägg i mål. Kuriöst nog hade Adam en målgest för resterande 5 mål men för sitt eget mål hade han glömt bort den. KB tuffade på och det var egentligen aldrig någon tvekan om vart segern skulle gå. Sporten har en jättebra målvakt och han räddade säkert 3-4 mål.

KB spelade en fin och rörlig totalfotboll. Ytterbackarna följer med upp och ställer till oreda för motståndarna och mittfältarna stannar lojalt kvar och täcker upp. Hugo sprang fint på sin kant som back, både höger och vänster. Fina ruscher, inlägg och ett par raider med tvåfotsdribblingar som skapade väg fram och ett snitsigt hopp över bollen på en hörna. Adam var säker på sin position som mittback. Några misstag som han snabbt redde ut själv. Åt målen var inte så mycket att göra. Tycker jag i alla fall./Eva