Hej på er!

Nyss hemkommen från en jämn, spännande och ganska välspelad match där slutresultatet blev 2-1. Periodresultaten blev 1-1, 0-0, 0-0 och i förlängningen (5 minuter) lyckades FBK få in pucken i 5:e minuten. FBK:s första mål fick de också in i slutminuten men då i första perioden. Som jag sá tidigare så var det en ganska välspelad match med hög fart och få utvisningar. Dock saknades det inte dramatik. I slutet av första perioden slog en FBK-spelare till en OHU-back med sin klubba över halsen på ”vår” spelare. Han blev liggande på isen i 5-10 minuter innan spelet kunde fortsätta. FBK-spelaren fick 5 minuters utvisning och ”game”, vilket innebar att han fick lämna isen och det var därmed färdigspelat för honom. ÖHU-backen kunde inte fortsätta spela så därför fick bl.a. Richard dubbla istider. Förhoppningsvis har det gått bra för backen men vi får väl veta mer i veckan som kommer och vi får se om han då kan delta i träningen.

Även i förlängningen (spel 4 mot 4) blev det dramatiskt. I slutminuten var Richard inne på isen och vid en ”kalabalik” nära ÖHU-målet gick Richards klubba av i två bitar (antagligen efter ett slag på klubban i kombination med efterföljande kalabalik) varför det helt plötsligt blev spel 4 mot 3 och det var då FBK lyckades få in pucken och vinna matchen. Även om matchen var jämn, spännande och ganska välspelad (var nog den bästa match jag sett ÖHU spelat) så blev det en dyr historia – klubban kostar ca 1.700 att ersätta.

För Richards del så gjorde han en bra insats. Vid fler tillfällen hade FBK svårt att komma förbi på Richards sida och man kunde se att det fanns en viss irritation hos FBK-spelarna över detta faktum. Som sagt, en stabil insats från Richards sida även om det inte kan avläsas i matchprotokollet.