Jag kör lite fotbollsnostalgi igen. Förr om somrarna så var det Örebro-cupen,
Sommar-cupen och Bråten-cup, som exempel, som man kunde åka och titta på.
Nu kör jag en liten minnestripp från Örebro-Cupen 2011.  

KB ångade på bra och vann 3 av 4 gruppspelsmatcher. Tyvärr åkte de dit på straffar i åttondelen mot det norska laget Quiding. Å vad den förlusten berodde på kommer jag snart att berätta.

Hugo var på strålande spelhumör hela tiden han var med. Han fick spela vänsterback, högerback, mittback, ytter- innermittfält och ytterforward. Som exempel så gjorde han 1 mål och 3 ass i gruppspelet mot Adolfsberg. Vi i publiken bara nöjt.  

Men vad hände sedan tillslut; jo Hugo spelade inte sista matchen (den som KB fick stryk, av Quiding i åttondelsfinalen) efter en incident i matchen mot Adolfsberg. Knä mot knä i en närkamp mot en Adolfsbergsspelare gjorde att Hugo fick en blödning i knäet varför han inte orkade fortsätta. Att han fick ett knä/fot i huvudet i samma match var inte en lika allvarlig skada som knäskadan 😵😉🤪

Foten i huvudet kom sig av världshistoriens snyggaste glidtackling. Petter i Adolfsberg hade gjort bort alla, inklusive målvakten i KB, och skulle bara defilera in med bollen i målet. Någonstans ifrån kommer Hugo, fortfarande har vi inte räknat ut hur han hann fram, och glidtacklar Petter. Boll och Petter gör en saltomortal så att bollen försvinner och Petter ligger kvar på backen och kvider i ca 10 minuter. Den njuter vi också av fortfarande.

Det gick så fort att jag inte hann med med kameran.
Men här har Hugo ”träffat” bollen och sedan Petter.
(Petter är en ”favorit” hos både Hugo och Richard sedan hans hockeytid i Örebro 😉👍)

Aj, aj huvudet. Han hade dobbmärken efter fotbollsskon i tinningen efter tacklingen.

Tror att det mycket var den sårade stoltheten efter att ha berövats ett
säkert mål som gjorde att det gjorde så ont på Petter.

Men det var smällen mot knät som gjorde att Hugo inte kunde
fortsätta turneringen … och KB åkte ut

Isak och Hugo lider med kompisarna på plan.
KB gjorde en kämpamatch men straffar kan ju vara rena lotteriet.