Roadtripp med laget norröver till Kiruna och Kalix.

36 timmar sammanlagt i bil och buss dessa dagar och 305 mil.

Får pusta i Hudiksvall över nyår innan nästa match hemma mot Kiruna AIF den 6/1.

För den som orkar finns en intervju med Richard längst ner i detta blogginlägg där han uttalar sig om matcherna mot Kalix och Kiruna från Hudiks hemsida.

Kuriosa: i Kiruna AIF, som fick stryk med 0-7 spelar Karlskogakillen Marcus Rohdin sedan ett par år.

Långtripp slutade med full pott

Efter tisdagens 7–0 mot Kiruna åkte Hudik Hockey de dryga 30 milen till Kalix på onsdagen och där fullföljde de den här långtrippen med att besegra hemmalaget med 3–0 (1–0, 0–0, 2–0).

Bildtext: Oliver Håkansson som höll nollan (Fotograf: Håkan Johansson).

– Vi gör en väldigt bra bortamatch där vi lyckas hålla Kalix på utsidan och sedan är vi väldigt kreativa i vårt anfallsspel, sa assisterande HHC-tränaren Richard Lindelöf.

Den här resan på närmare 200 mil slutade alltså med dubbla segrar och sex poäng.

– Att åka buss är väl inte det roligaste, men efter två hållna nollor och sex poäng blir hemresan lättare, sa Lindelöf.

Det blev en tempofylld och snabb inledning av matchen där båda lagen skapade chanser. Det kändes dock som att HHC spelade till sig sina lägen medan Kalix utnyttjade små misstag av sina motståndare för att närma sig mål.
HHC tog ledningen efter 11.02, detta efter att laget kontrat. #43 William Eckmyhl frispelade #22 Johan Lindholm som inte gjorde något misstag ensam med hemmamålvakten Anton Hjalmarsson.

Det var också gästerna som var närmast ytterligare ett mål, men närmare än en puck i stolpen av #12 Christoffer Jansson kom man inte.

I den andra perioden var det ett betydligt aggressivare hemmalag som kom ut på isen och med en hög forechecking satte man press på HHC. Det hettade till vid #39 Oliver Håkanssons mål vid ett flertal tillfällen men HHC-keepern höll tätt.

Det gjorde även hemmalagets målvakt Anton Hjalmarsson i den här perioden även om det var nära en utökad ledning för HHC i spel fyra mot tre, men William Eckmyhl fick se pucken smita strax utanför Hjalmarssons vänstra stolpe efter sitt skott.

En intensiv period blev därför mållös.

Knappa sex minuter in i den tredje perioden ökade HHC sin ledning. Efter en vunnen tekning hamnade pucken hos #48 Gustav Nielsen som drog i väg ett handledsskott från blålinjen, och pucken passerade samtliga utespelare, och till slut även målvakten Hjalmarsson.

Kalix försökte och försökte, men HHC var imponerande i sitt försvarsspel och de gånger man släppte igenom något så stod Oliver Håkansson där som en säker sista utpost. Han svarade bland annat för en jätteräddning när John Hansson kom helt fri.

Istället för 1–2 där kom 0–3 i anfallet efteråt. Målskytt var #70 Henrik Olsén som stötte in sin egna retur.

HHC har svarat för två starka bortamatcher med otroligt bra försvarsspel utan att släppa in mål och framåt har man gjort tio mål.

– Vi försöker som sagt att vara kreativa i vårt anfallsspel, där vi gärna går till anfall med alla fem utespelarna, sa Lindelöf.

Kreativiteten under de här matcher resulterade i tio gjorda mål och sex poäng, poäng som ger laget en tillfällig serieledning (beror på vad Boden gör mot Piteå i sin torsdagsmatch).