https://www.svenskfotboll.se/serier-cuper/tabell-och-resultat/div-6-ostra-herrar/82781/

https://www.svenskfotboll.se/serier-cuper/tabell-och-resultat/div-4-varmland-herrar/82778/

Båda KB-lagen som Hugo spelar i har inför serieavslutningen hamnat i varsitt getingbo.

För b-laget ser det ut så här inför sista och direkt avgörande omgången i serien. Åtorp har en match mindre spelad, mot Strömtorp B, som de säkert vinner och då har vi KSK på 15 p, KB, Villastaden, och Åtorp på 12 p. Tyvärr spelas inte sista omgången samtidigt! KSK möter Bråten redan den 19 september på Bråtenvallen (man borde nog gå dit och heja på Bråten). Ingen given vinst för KSK men troligtvis vinner de, eller tar någon poäng mot Bråten, och då vinner de serien och går direkt upp i femman. Om andraplatsen, kvalplatsen till div 5, står det mellan 3 lag (om Åtorp vinner mot Strömtorp B). I sista omgången möter KB2 Åtorp på bortaplan. Villastaden möter Immetorp 2 (Immetorp 2 som inte vunnit en match denna säsong) så där är det bara att räkna hem 3 poäng till Villastaden. KB har bästa målskillnaden av de tre och även bättre än KSK.

Men det är bara vinst mot Åtorp som gäller, annars missar man kvalplatsens också. Förlust för KSK mot Bråten samtidigt som att Villastaden vid vinst mot Immetorp har öst in mål och att KB slår Åtorp då missar KSK både direkt uppflytt och kval. Vinner Åtorp mot KB och KSK får stryk mot Bråten går Åtorp till kval och Villastaden flyttas upp (fast där har Åtorp bättre målskillnad än Villastaden). Delar KB och Åtorp på poängen är KSK klara för 5:an även vid förlust mot Bråten och Villastaden tar kvalplatsen (kan bli en målskillnadshistoria). Pust, hängde ni med!

Jag kan tänka mig att det räknas och spekuleras bland de berörda klubbarna. Spännande blir det. Bråten – KSK den 19 september och resten av matcherna den 26 september.

A-laget har klantat sig och spelat tre oavgjorda matcher mot bottenlagen. Viktiga poäng som gått förlorade. Men det går att reparera. Fyra matcher kvar och det är bara att ta full pott. Man möter Strömtorp, Norrstrand, Grums och Töcksfors (Töcksfors har en match mindre spelad och skull alltså teoretiskt ha lika många poäng som KB). Alltså har KB Grums och de tre topplagen kvar. Vinner man blir det kval. Strömtorp borde, som de spelat hittills denna säsong, klara av att vinna serien och gå upp i trean. En förlust för Strömtorp blir det, den mot KB.

För Hugo måste det kännas kluvet. Han var startspelare i lördags mot Västanvik när a-laget vann med 3 – 1 och han fick också gå in och spela på mitten på mittfältet i andrahalvlek. Han gjorde, enligt den objektive pappan som var på plats i Torsby, en kanonmatch tillsammans med resten av laget.  Men det gjorde att han missade b-lagets match mot KSK och det kan starkt ha bidragit till att KB förlorade. Blir han fortsatt uttagen till a-laget missar han vinsten mot Åtorp och b-lagets serievinst och avancemang till femman. Även solen har fläckar. Men att få vara med att kvala med a-laget och gå upp i trean är nog ännu roligare.

Jag hoppas på full pott för KB inför säsongsavslutningen!