Också en klassiker.
Med egen potatis. Direkt från lanne.
Och med en klick smör!
Pelles lunch på väg att bli klar.
Visst måste det var härligt att ha läkarorder på att äta ordentligt.
Vem skulle inte vilja höra: ”Du måste gå upp i vikt”
Mumsigt.
Sedan denna rätt som nu blivit en av Pelles paradrätter.
Vi åt den första gången i Parga.
Giouvetsi – en lokal specialitet i Pargaområdet.

Giouvetsi är en ugnsbakad grekisk kötträtt som görs antingen på kyckling-, lamm- eller nötkött. Receptet kräver en del förberedelse och lång tillagningstid. Ingredienser är köttet, pasta (traditionellt risoni eller hilopites), och tomatsås som vanligtvis kryddats med kanel eller lagerblad. Andra vanliga ingredienser är olika sorters lökar, vitlök, köttbuljong och rött vin samt ost att servera med.

Så här ser Risoni ut när den är kokt.
Som lite större risgryn.