Denna gång har jag kopierat artikeln från
Nya Kristinehamns -Posten den 15/6

Division tre laget IFK Ölme har inte spelat en match på tre månader. På söndagseftermiddagen var det dags för en träningsmatch mot KB Karlskoga.

– Det känns bra, vi har bra fokus, säger Andreas Jonasson, tränare IFK Ölme.

Stämningen i omklädningsrummet är koncentrerad. Innan uppvärmningen spelades hög musik, men nu, fem minuter innan match är högtalarna tysta. Energidrycker sväljs, mest för placeboeffektens skull, toan besöks och tejp lindas där det behövs.

– Kom igen nu, gubbar!
– Nu kör vi!

Handklappar, sen Andreas Jonassons sista peppande tal innan laget samlas i ring, knyter varsin näve in mot mitten av ringen för att gorma av sin hejaramsa. Den senaste gången de mötte Karlskoga gick det dåligt men de har tränat tre till fyra gånger i veckan den senaste månaden, så Andreas Jonasson är ändå optimistisk.

– Karlskoga är tajta centralt så vi behöver gå in och luckra upp och hämta boll i ytterkorridorerna med centralmittfältarna. Och ha bra bolltempo. Vi är i grunden ett bättre lag men de är duktiga i närkamp. Vi måste sätta den vid rätt läge. Vi är ju ett kontringslag.

Våren har varit kämpig, som för så många andra lag runt om i Sverige. Coronapandemin och restriktionerna med den gjorde att de under ett par månader bara tränade två till tre gånger i veckan. Två spelare har slutat på grund av bristande motivation. Det har varit den största utmaningen för Jonasson, att hålla motivationen uppe hos spelarna.

– Vi har fått ha lite annorlunda träningar med mer glädje och mer spel och avslutningsövningar, mer roliga grejer.

Det blir mål

Stämningen går att ta i med tång när spelarna går ut på planen. Det är en varm dag och solen gassar. Inte en endaste plats för skugga finns för Ölme-spelarnas avbytare. Men de är taggade och kör ut hårt direkt när visselpipan blåser. Det blir en händelserik första halvlek där Odilon Sangwa från IFK Ölme gör första målet under första kvarten. Sen blir Jesper Berglund liggandes efter en löpduell. En muskelbristning som verkar rätt så allvarlig.

– Vi som har så många skadade spelare redan, säger Robert Johansson, materialare.

Domaren blåser och matchen kan fortsätta. Dubbade skor dundrar fram och tillbaka över gräset. Och snart gör IFK Ölme ett mål till tack vare Amel Aldasic.

I pausen konstaterar Odilon Sangwa att känslan är där.

– Det känns bra. Vi har tränat ganska mycket, mer än många andra lag har, säger han.

Under andra halvlek gör IFK Ölme tre mål till och släpper in ett. Målgörare är Amel Alidasic igen, Dawood Youkhanis och Victor Enstig. Matchen slutar 5-1.

– Det var en stor skillnad på lagen där vi var betydligt bättre och spetsigare, säger Andreas Jonasson.