Mera mat. I lördags åt vi Saffranskyckling á la Hugo smiley

Pelle verkar nöjd!

Saffranskyckling á la Hugo!
Salta och peppra kycklingfiléerna.
Bryn dem i stekpannan.
Stek dem klart i ugnen, 200 grader 25 minuter
Skär purjolöken i grova bitar.
Fräs purjolöken i smör i en stekpanna.
Dela cocktailtomaterna i två halvor, fräs dem i smör i en stekpanna.
Red en sås på grädden
I med en buljongtärning och Saffran i såsen.
Skala en apelsin och skär den i bitar.
Skär kycklingfilén när den är klar i grova bitar (3 st bitar av varje filé)
Lägg ner kycklingen, tomaterna och purjolöken i såsen.
Strö över apelsinbitarna.

Vi kokade pasta och lade pastan i botten på en djup stekpanna (går lika bra med en skål). Hällde såsen över pastan, blandade allt och strödde till sist apelsinbitarna över alltihop. Apelsinen var verkligen pricken över I:et.

500 g kycklingfiléer
1 påse Saffran
3 dl grädde
Mjöl till redning
1 Buljongtärning
1 st purjolök
1 st apelsin
Cocktailtomater
Salt & peppar
Pasta