Detta inslag hittade jag på KB:s hemsida om varför KB P-99 spelar Ligacupen. Så skojigt och vad härligt för ledarna i laget att få ett kvitto på att all tid och allt jobb de lagt ner på laget har lönat sig. Grattis också till laget de är alla värda den här framgången.

Från KB:s hemsida: ”Vill informera er alla om att laget är anmält till Ligacupen U17 i höst. Ligacupen är normalt i första hand avsedd för lag vars A-lag spelar i antingen Allsvenskan eller Superettan. Det finns också några undantag för lag som visat framgång och utveckling. Det är just anledningen till varför Gordon kontaktades av Stefan Lundin på Svensk Elitfotboll. De hade observerat att laget presterat under många år och att vi i år faktiskt placerade oss som bästa länslag i P16 Regional i både Värmlands- och Örebro Län. Fantastiskt roligt!!

Ligacupen U17 består av ett gruppspel följt av ett A-slutspel eller B-slutspel beroende på hur det går i gruppspelet. Gruppspelet är uppdelat i 15 grupper á 4 regionslag där enkelmöten sker vid olika speldatum och där resultatet av de tre matcherna kommer avgöra om laget går till A- eller B-slutspel. Vi har blivit lottade i samma grupp som ÖSK, Degerfors och Karlstad BK. Vi kommer inleda vårt gruppspel på hemmaplan mot ÖSK(ej fastställt speldatum än), för att sen spela borta mot Degerfors den 18/11 kl 19:00 och sen borta mot Karlstad BK den 29/11 kl 14:00.

Speltiden är 2×45 min vilket är 5 min längre per halvlek mot vad vi är vana vid. A-slutspel respektive B-slutspel kommer spelas under februari och mars månad 2016.

Så föräldrar och spelare…. Vi har all anledning att sträcka på oss och känna oss stolta!! ”


Lycka till i Ligacupen!