Tommy rapporterar: ”Dagens match mot Sunne/Arvika slutade efter mycket dramatik med seger för Kumla med 7-6! Det var ett med 98:or från Kumla förstärkt lag som man ställde upp med idag. De 98:or som var med idag var mycket bättre än de 98:or som varit med tidigare, bl.a. var Anton Johansson med.

Efter full tid så var ställningen 6-6 (2-2, 2-4, 2-0) och skottstatistiken 38-46. Kumla gjorde sitt kvitteringsmål när det var 18 sek kvar av full tid.

Tränarna från respektive lag kom överens om att man skulle spela 5 min sudden death och vid lika resultat efter den tiden så skulle man gå över till straffläggning. Dessutom hade tydligen lagen kommit överens om att sd skulle spelas med 4 utespelare. I slutet av första minuten under sd så fick Sunne/Arvika en utvisning och strax därefter så lyckades Anton J sätta in vinstmålet. Jag tror att motspelarna blev mycket frustrerade när de inte kunde hålla sin 2-målsledning.

Som match betraktat var det den bästa och mest fartfyllda match jag sett denna säsong. Som vanligt spelade Richard bra och säkert. Tyvärr fick han en riktig ”sargtryckare” när det var 3 min kvar av full tid så han fick lämna rinken och kom inte tillbaks mer. Efteråt sá Richard att han tappade luften och hade svårt att andas. Som tur är så känner sig Richard som vanligt nu i kväll. Det var intressant att se att Richard fick spela forward vid några tillfällen när Kumla hade power play. Efter matchen kommenterade jag detta för ass tränaren och han sá: ”Richard fick byta plats med Anton J så han kunde skjuta och Richard styra in pucken för det är han ju bra på.” Kul att höra.”